fbpx

Website-ul Tău Are Nevoie De Un Plan De Mentenanță – Ce Presupune Acest Lucru

Darius Dumitru

Darius Dumitru

dashboard

Aveți un website de care sunteți mândru/mândră.

A fost nevoie de luni de zile de planificare, proiectare și, de fapt, de construirea acestuia. Și v-a costat și o sumă decentă de bani.

Acum aveți un site care arată așa cum doriți și are performanțe bune și doriți să aveți grijă de el în mod corespunzător.

Dar problema este că orice website de pe Internet este predispus la probleme tehnice, timpi de nefuncționare, viruși sau chiar încercări de hacking.

Și dacă nu știți cum să aveți grijă de toate acestea, s-ar putea să puneți website-ul în pericol.

Pentru că atunci când lucrurile merg prost, poate costa o mulțime de bani în pierdere de clienți, pierderea veniturilor și deteriorarea reputației dacă website-ul dvs. este offline pentru prea mult timp.

Nu ați început o afacere, ca să rămâneți treaz seara târziu, actualizându-vă și securându-vă website-ul. Lăsați asta pe mâna profesioniștilor.

Ce este un plan de mentenanță ?

Un plan de îngrijire a website-ului presupune un set de acțiuni pentru a menține în mod constant website-ul la parametrii normali și să funcționeze fără probleme.

Aceste acțiuni includ:

  • Actualizări software și de securitate
  • Protecția și restaurarea site-ului web
  • Scanări de securitate
  • Monitorizare Uptime & Scanare Performanță
  • Accesul la plugin-uri premium
  • Asistență prioritară
  • Scanare și remediare link-uri stricate
  • Evaluarea website-ului
  • Monitorizarea pentru malware sau viruși și asigurarea că acesta este întotdeauna protejat de hackeri.

De ce aveți nevoie de un plan de îngrijire?

La fel ca mașinile, website-urile necesită întreținere pentru a funcționa corect în timp.

Mulți proprietari de afaceri online ignoră importanța unei rutine de mentenanță a website-ului. În timp, vor pierde clienți valoroși. Website-urile performante au nevoie de întreținere pentru a se asigura că toate componentele, cum ar fi link-urile, formularele de contact, imaginile, întrebările, mecanismele de plată, pluginurile suplimentare, etc. funcționează în siguranță și eficient.

Primul pas al proiectului este crearea unui website plăcut vizual, ușor de utilizat și receptiv pe toate dispozitivele, dar următorul pas esențial este să vă asigurați întreținerea regulată a website-ului pentru a vă menține afacerea în creștere.

Iată câteva motive pentru care ar trebui să includeți mentenanța website-ului în bugetul de dezvoltare a website-ului și de ce ar trebui să vă asigurați că angajați o echipă de mentenanță a site-ului web pentru afacerea dvs.

1. Actualizări regulate de conținut

Este foarte important ca și conținutul de pe website-ul dvs. să fie actualizat în mod regulat prin mentenanța periodică a website-ului, astfel încât vizitatorii site-ului dvs. să revină. O actualizare regulată a conținutului relevant nu numai că face site-ul dvs. web mai interesant, ci ajută și site-ul dvs. să se situeze în primele pagini pe motoarele de căutăre.

Mentenanța site-ului web vă oferă o oportunitate excelentă de a vă ajusta conținutul, astfel încât să vă puteți revizui cuvintele cheie și expresiile pentru a capta interesele vizitatorilor site-ului dvs. și, în cele din urmă, pentru a genera mai mulți clienți potențiali și pentru a crește ratele de conversie.

Exemplele de conținut care trebuie actualizat în mod regulat pe site-ul dvs. includ secțiunea de știri ale companiei – unde puteți menționa cele mai recente știri despre organizația dvs., cum ar fi promoții, premii și menționări.

2. Securitate și protecție

Deoarece hackerii caută întotdeauna site-uri web cu lacune de securitate sau vulnerabilități de exploatat, se recomandă să aveți o echipă de mentenanță a website-urilor capabilă să efectueze mentenanța periodică, astfel încât să poată detecta erorile pe site-ul dvs. și să le remedieze prompt pentru a preveni atacurile.

Cu ajutorul unei echipe de mentenanță a site-ului web, software-ul site-ului dvs. actualizat la cele mai recente versiuni și, de asemenea, veți avea instalate toate actualizările de securitate disponibile. De asemenea, vă vor ajuta să eliminați orice virus/malware sau amenințare dacă site-ul dvs. este afectat.

Strategiile de mentenanță a site-ului web pot include, de asemenea, utilizarea parolelor puternice și sigure, eliminarea aplicațiilor și a copiilor de rezervă învechite și asigurarea faptului că nu sunt disponibile fișiere temporare sensibile pe site-ul dvs.

3. Backup

Având și urmând un program regulat de mentenanță a site-ului web, vă permite să aveți o copie de siguranță fiabilă în cazul în care sistemul dumneavoastră se blochează sau se întâmplă altceva cu programul sursă al site-ului dumneavoastră. Este mai ușor să recuperați cu o copie de rezervă funcțională decât să reîncepeți construirea site-ului dvs. de la zero.

Prin urmare, echipele profesionale de mentenanță a site-ului web fac de obicei copii de rezervă pentru două elemente ale site-ului web: codul sursă (Javascript, PHP, HTML, coduri CSS și alte plugin-uri) după fiecare actualizare și conținutul site-ului web – cum ar fi text, imagini, fișiere video sau audio. Acest lucru este necesar pentru a preveni pierderea fișierelor, pluginurilor și/sau conținutului.

4. Produse și servicii noi

Dacă compania dvs. a revizuit sau a lansat unele produse și servicii noi, atunci este important să enumerați online aceste noi oferte și funcții interesante. Aceasta este o modalitate de a rămâne în afaceri și de a vă menține compania pe piața competitivă. Fără întreținere regulată a site-ului web și strategii flexibile de dezvoltare a site-ului web, probabil că veți avea oferte învechite și indisponibile listate pe site-ul dvs. spre dezamăgirea vizitatorilor și potențialilor clienți.

5. Compatibilitate cu noua tehnologie

Internetul este un spațiu în evoluție rapidă, cu noi tehnici și tehnologii implementate pentru o experiență mai bună a utilizatorului. Așadar, este necesar ca și companiile cu prezență online să verifice în mod regulat compatibilitatea site-urilor lor web cu cele mai noi tehnologii.

De exemplu, utilizatorii ar putea avea dificultăți în timp ce încearcă să vă acceseze site-ul web de pe dispozitivele lor mobile, dacă nu aveți un site web adaptat pentru dispozitive mobile. Cu toate acestea, echipele de mentenanță a site-ului trebuie să revizuiască în mod regulat utilizarea tehnologiilor și tehnicilor de internet pentru a implementa cele mai recente tehnologii care vor face site-ul compatibil și să funcționeze corect pe toate dispozitivele.

6. Economii

În cazul în care se întâmplă un accident cu website-ul dvs. web – poate că acesta este spart și nu aveți o copie de rezervă pentru a-l restaura – asta înseamnă că fiecare ban pe care îl cheltuiți pentru dezvoltarea site-ului a dispărut și va trebui să reluați procesul de dezvoltare a unui nou site web, lucru care reprezintă un cost suplimentar în bugetul dvs.

Efectul perioadei de nefuncționare a site-ului dvs. web ar putea avea un impact uriaș asupra brandului dacă aveți o afacere care depinde în mare măsură de prezența online pentru obținerea de noi clienți potențiali sau pentru a vinde produse. Acest lucru înseamnă pierderi de avantaj competitiv care ar fi putut fi prevenite în bună parte dacă ați avea angajată o echipă de mentenanță a site-ului web care să remedieze prompt toate erorile de pe website.

7. Experiența utilizatorului îmbunătățită

Generarea de lead-uri și ratele de conversie îmbunătățite sunt produsul unui plan eficient de întreținere a site-ului web, supravegheat de o echipă de mentenanță competentă.

Este important ca site-ul dvs. să îndeplinească așteptările vizitatorilor. Aceasta înseamnă că strategiile de îmbunătățire a experienței utilizatorului și, în cele din urmă, de transformare în conversie ar trebui făcute în mod regulat pe site-ul dvs. Un site web care funcționează prost este dăunător pentru imaginea brandului. Prin urmare, angajarea unei echipe de mentenanță a site-ului web vă poate ajuta să remediați probleme tehnice, cum ar fi erorile de încărcare a paginii, link-urile stricate, gramatica proastă, greșelile de ortografie și alte probleme care pot apărea după dezvoltarea site-ului.

8. Monitorizare și urmărire corespunzătoare

Când dedicați timp și resurse întreținerii site-ului web, puteți urmări în mod corespunzător dacă sunteți în grafic cu obiectivele dvs. de marketing online. Verificarea site-ului oferă o perspectivă asupra progresului campaniilor, astfel încât să puteți decide cu privire la următoarea strategie.

Dacă sunteți în urmă cu obiectivele de vânzări prin intermediul site-ului web, asta înseamnă că trebuie să implementați noi strategii care să vă ajute să vă îndepliniți obiectivul de vânzări.

9. Promovarea brandului

Mulți proprietari de afaceri nu văd cu adevărat necesitatea întreținerii site-ului web sau importanța angajării unei echipe de mentenanță care să supravegheze website-ul. Nu uitați că site-ul dvs. și performanța acestuia influențează în cele din urmă modul în care oamenii vă percep și evaluează imaginea companiei.

Performanța site-ului dvs., viteza de încărcare și alte variabile depind de calitatea găzduirii website-ului și de conținutul, plugin-urile și temele – menținerea la zi a software-urilor, temelor și plugin-urilor website-ului are efecte asupra performanței generale.

Prin urmare, dacă site-ul dvs. nu este la zi cu cele mai recente tehnologii și tendințe, vizitatorii vor pune cu siguranță la îndoială calitatea serviciilor pe care le oferiți. În cazul în care site-ul dvs. nu îndeplinește standardele așteptate de la un site profesionist, clienții dvs. vor merge în altă parte.

Pe de altă parte, dacă revizuiți periodic și mențineți la zi tehnicile site-ului web, vizitatorii vor fi încântați de conținut și vor avea încredere în afacerea dvs. pentru integritatea și responsabilitatea de care dați dovadă.

10. Compatibilitate cu cele mai recente schimbări și instrumente

Motoarele de căutare de obicei evaluează site-urile care sunt rapide, fără erori, bine întreținute și care conțin conținut proaspăt în conținutul lor. Deci, atunci când actualizați și întrețineți în mod regulat site-ul dvs. web, site-ul dvs. urcă în rezultatele căutării pe motoarele de căutare.

Pentru a vă optimiza clasarea SEO, întreținerea adecvată a site-ului vă va ajuta să vă adaptați la cerințele algoritmilor dinamici ale motoarelor de căutare. Prin urmare, includerea mentenanței website-ului ca parte a campaniei de dezvoltare va ajuta să vă poziționați site-ul și afacerea pentru mai multe accesări.

Sunteți gata să vă protejați site-ul?

Acum probabil că vă gândiți: „Am cheltuit deja mulți bani pe dezvoltarea website-ului. Nu vreau să cheltuiesc mai mult în fiecare lună.”

Investiția într-un plan de îngrijire vă protejează de fapt investiția inițială.

Va trebui să decideți dacă doriți să investiți timpul prețios în întreținerea personală site-ului web sau să plătiți pentru un plan lunar.

Oricum, site-ul dvs. ar putea fi în pericol dacă nu luați nicio măsură în curând!

Manualul de utilizare a website-ului

Pentru fiecare proiect terminat, echipa Webmate include, în faza de post-lansare a website-ului, o resursă foarte valoroasă numită Manual de utilizare a website-ului. Acest document detaliază în cateva pagini cum ne ocupăm și ce sarcini implică mentenanța website-ului gata lansat.

Iată serviciul nostru de mentenanță

Dacă doriți să gestionăm și să avem grijă de site-ul dvs. web, nu ezitați să verificați mai multe despre serviciul nostru de mentenanță aici: https://webmate.ro/mentenanta-website/

Share
Alătură-te comunității Webmate!

Introducând numele și adresa de e-mail, sunteți de acord cu Politica de confidențialitate.
Alătură-te comunității Webmate!
Vrei să primești materialele gratuite legate de îmbunătațirea business-ului în online? Aboneaza-te la Newsletter!

Introducând numele și adresa de e-mail, sunteți de acord cu Politica de confidențialitate.
Alătură-te comunității Webmate!

Dacă doriți să primiți newsletter-ul nostru lunar, cu cele mai noi articole de pe blog, introduceți numele și adresa de e-mail în formularul de mai jos.


Introducând numele și adresa de e-mail, sunteți de acord cu Politica de confidențialitate.